Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Divat

Emo divat:
Napjainkban egyre többször hallhatjuk az "ímó" kifejezést. De mi is ez? Egyszerű divathullám? Vagy ennél többről van szó?
Sok mindent mondhatunk az emoról, de figyelmen kívül semmiképp nem hagyhatjuk. Az emo az emocore nevű zenei stílusból jött létre. Ez a hardcore punkon alapuló zenei irányzat a 80-as években alakult ki az USA-ban, és azóta is fejlődik.
Az "ímó" nem más, mint divatötletekkel egybe kötött zene stílus. Az emok-ról sokan gondolják azt, hogy depressziósok, otthon vagdossák magukat, begyógyszerezik, stb. Nos, ez így nem teljesen igaz. Valóban, ezek a tinik általában érzékenyebbek, és sokat filóznak az élet dolgain. De nem mindenki próbál öngyilkos lenni, akik pedig igen, azoknak azonnal segítségre van szükségük. Hogy honnan is tudsz felismerni egy vérbeli emot? Nézzük először a lányokat:
Hosszú haj, félfrufru, általában eltakarja a fél szemüket. ( Ezzel azt próbálják szimbolizálni, hogy nem kíváncsiak a világ rossz oldalára)
Erős, fekete smink a szem körül
Póló kedvenc együttessel, csíkos, ill. pöttyös mintával
Sok-sok karkötő
Répafarmer, ill. szoknya
Kitűzők
Tornacipő
                                        

 Fiúk: /"emokid"-ek/
Kicsit hosszabb haj, itt is eltakarja a fél szemet
Póló a kedvenc együttesével
Karkötők
Smink(!!)
Répafarmeremo-divat.jpg
Tornacipő
Kitűzők

 

 

 

 

 

 

 

Rock divat:
A rock couture azoknak a csajoknak való, akik nőiesre, mégsem cicababásra, feltűnőre, mégsem extrémre vágynak. Alapdarabjai a szűk farmer, bőrdzseki. A többi igazából már rajtad múlik. Nincs bőrdzsekid? Helyettesítheted egy fekete blézerrel is! Elengedhetetlen egy lehetőleg egyszínű póló is, a mintákkal vigyázz, mert túlságosan sportos hatást érhetsz el velük! Az igazi rock sikk megkívánja a magas sarkút, ezzel is hangsúlyozva viselője nőiességét, és hordhatóvá téve a bőrdzsekit munkahelyre is. Nem kell rock rajongónak lenni ahhoz, hogy merítsünk a ruhatárukból, és kissé vadabbra vegyük a figurát. Bátran kísérletezz Te is! rock-girl.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elegáns divat:
A szoknya jellemzőbb, mint a nadrág, de egy szűkített szabású elegans-divat.jpgnadrágkosztümben ugyanolyan elegánsan lehet megjelenni. Még a farmernadrág és a tornacipő is belefér ebbe a stílusba, csak nem a kitaposott fajta, és nem is a flitterekkel kirakott változat. És hát farmernadrágból sem a szakadt, hipózott példányok.A klasszikus, elegáns stílusú nő nem hord miniszoknyát, vagy mell alatt elvágott felsőket, egyáltalán nem mutogat sok bőrt magából. Főleg fekete, kék, fehér, barna, bézs színeket visel, amelybe élénk színfoltként a piros, a lila a rózsaszín belefér, de sohasem a narancssárga, a lime-zöld, vagy egyéb rikító árnyalatok. A legelegánsabb viselet mindig a monokróm, amikor minden ruhadarab és kiegészítő egyforma színű.A mintáktól általában óvakodj, ha klasszikus stílusban szeretnél megjelenni, vagy legalábbis ne keverj két-két mintát egymással. Egy visszafogott virágoshoz vagy csíkoshoz mindenképpen hozzá illő egyszínűt párosíts.
Ha bizonytalan vagy, hogy valami beleillik-e az elegáns, klasszikus öltözködési módba, akkor vegyél példát a legelegánsabbakról.